Veelgestelde vragen

Hier hebben we de meest voorkomende vragen over de woonstudio’s van Conceptunits verzameld om je snel en duidelijk antwoord te geven. Of je nu meer wilt weten over onze unieke bouwwijze, levertijden of de beschikbare opties, we hebben de antwoorden die je zoekt. Mocht je vraag hier niet tussen staan, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag verder!

Beschikbaarheid

Waar kan ik Conceptunits bezoeken? (Showroom of dealers)

Je kan een afspraak inplannen om een bezoek te brengen aan onze showroom en productielocatie in Etten-Leur. Je kan ook een afspraak maken bij een van onze verkooppunten. Klik hier om de verkooppunten te bekijken. 


Hoe kan ik in contact komen met jullie?

Op doordeweekse dagen zijn we telefonisch bereikbaar tussen 08:00 en 18:00, op zaterdag tussen 10:00 en 16:00.

Indien je ons liever een e-mail stuurt, kun je erop vertrouwen dat we ons uiterste best doen om binnen 24 uur te reageren op werkdagen


Levering

Waar produceert Conceptunits?

Conceptunits Produceert de woonstudio’s volledig in eigen beheer, op eigen productielocatie in Etten-Leur. Je kunt deze locatie ook bezoeken door een afspraak in te plannen.


 Wat zijn de levertijden?

Aangezien wij een unieke bouwwijze hanteren waarbij efficiëntie en duurzaamheid centraal staan, hanteren wij normaliter een levertijd van 4 tot 10 weken, voor de exacte levertijd van dit moment, neem contact met ons op. 


Leveren jullie ook in het buitenland?

Jazeker, wij leveren door heel Europa. Voor meer informatie over levering in het buitenland kun je contact opnemen met een van onze adviseurs.


De woonstudio

Hoeveel kost een woonstudio?

Hoewel we begrijpen dat je graag van tevoren wilt weten wat je kunt verwachten, is dat lastig te zeggen omdat er veel dingen zijn die hier invloed op hebben. Wat we wel zeker weten, is dat we jou kunnen helpen. Ons aanbod omvat zowel het lagere, middelste als hogere segment, met als doel zo veel mogelijk mensen van dienst te kunnen zijn.


Wat is een woonstudio precies?

Een woonstudio is een compacte woning die ontworpen is om alles te bieden wat een persoon nodig heeft om comfortabel te wonen. Woonstudio's zijn vaak kleiner dan traditionele appartementen en zijn zeer geschikt voor mensen die op zoek zijn naar betaalbare huisvesting. Ze zijn efficiënt ingericht en kunnen een aantrekkelijke optie zijn voor mensen die op zoek zijn naar een compacte, gemakkelijk te onderhouden woonruimte.


Kunnen de woonstudio’s van Conceptunits aan het bouwbesluit voldoen?

Standaard voldoen alle woonstudio’s van Conceptunits aan de basisbeginselen van het volledige Nederlandse bouwbesluit. Wij hanteren de volgende isolatiewaarden: vloer 7.07 m2K/W, buitenwanden 4.79 m2K/W, dak 7.07 m2K/W. Ook voldoen al onze woonstudio’s aan de oppervlaktes die betrekking hebben op het volledige Nederlandse bouwbesluit. Ook kunnen wij onze woonstudio’s met een BENG rapport leveren, hiermee voldoet jouw woonstudio helemaal aan het volledige Nederlandse bouwbesluit en ben je klaar voor de toekomst!


Wat houdt het 'click and play' systeem in?

De woonstudio’s van Conceptunits zijn eenvoudig aan te sluiten op de belangrijkste nutsvoorzieningen, zoals elektriciteit, water en riool, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over ingrijpende installaties of verbouwingen. Wij leveren vooraf een grondplan aan, hierin staat exact aangegeven waar de benodigde leidingen dienen te liggen, zodat aansluitingen vervolgens gemakkelijk “aangeclikt” kunnen worden.

 Het verbinden van de woonstudio met de belangrijkste nutsvoorzieningen wordt uitsluitend aan de binnenzijde, in de technische ruimte uitgevoerd. Hierdoor heb je geen last zichtbaar leidingwerk aan de achterzijde van de woonstudio.


Is er een fundering nodig?

Voorafgaand aan de plaatsing leveren wij een grondplan aan hier kun je naast alle informatie wat betreft de aansluitingen van de belangrijkste nutsvoorzieningen ook informatie vinden over de fundering. Wij adviseren hierin gebruik te maken van stelcon plate of schroefpalen.


Zijn de woonstudio’s goed geïsoleerd?

Aangezien niemand in de kou wil zitten worden de woonstudio’s van Conceptunits niet met houtskelet en minerale isolatie of sandwichpanelen gebouwd maar met onze unieke SIP-panelen waardoor er een maximaal geïsoleerd casco ontstaat met isolatienormen die zelfs boven de normen van het volledige Nederlandse bouwbesluit liggen en de luchtdichtheid wordt gemaximaliseerd.


Vergunning

Heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van een woonstudio?

Onze ervaring is dat dit per gemeente verschilt. Uiteraard heeft dit met een aantal factoren te maken zoals, de grootte, uitstraling, bestemming maar ook de locatie waar de woonstudio komt te staan. Om er zeker van te zijn wat er in jouw geval mogelijk is adviseren wij om contact op te nemen met jouw gemeente. Of neem contact met ons op om jouw situatie te bespreken.

 Ook kunnen wij het gehele vergunningstraject verzorgen. Hier hebben wij de juiste partners voor samengesteld die weten hoe te werken met de woonstudio’s van Conceptunits.


Staat je vraag er niet tussen? Vul dan het vragenformulier in. Jouw vraag zal z.s.m. door een van onze adviseurs worden behandeld. 

Meer informatie ontvangen?

Vul via de onderstaande knop uw gegevens in en u ontvangt van ons aanvullende informatie