Voordelen eerste foto scaled

Wat is SIP

SIP staat voor Structual Insulated Panel. Onze SIP panelen hebben een buitenstructuur van OSB-3 platen met daar tussenin een thermische- en akoestische isolerende kern van Elastopor®H PU schuimisolatie. De perfecte oplossing voor snel construeren van thermisch efficiënte, luchtdichte bouwwerken. SIP panelen zijn isolatie en drager in één. SIP panelen kunnen daarom zeer dun zijn, maar zijn tevens constructief.

Duurzaam:
Voor de productie van SIP panelen wordt zeer weinig energie gebruikt en de hoeveelheid afval is verwaarloosbaar in vergelijking bij traditionele bouwtechnieken. Bovendien zijn SIP panelen volledig te demonteren en te recyclen.

Door de hoge isolatiewaarde is een bouwwerk twee tot drie keer energiezuiniger dan een traditioneel gebouwde woning. Dit zorgt ervoor dat je al snel meer dan 90% op uw jaarlijkse energierekening kunt besparen. Een bijkomend voordeel is dat door de luchtdichte constructie veel minder stof, vuil en allergenen binnendringen. Dit zorgt voor een gezond leefklimaat.

Efficiënt:
Met een paneeldikte van 120mm voor de buitenwanden en 170mm voor het dak voldoet u al aan het bouwbesluit. Deze slanke bouwmethode zorgt ervoor dat dit al snel meer dan 12% meer ruimte oplevert.

De panelen worden geleverd in hanteerbare maten en gewicht. Hierdoor is er geen zwaar materieel nodig op de bouwplaats. Door de hoge snelheid van bouw en realisatie wordt er een snellere bouwdoorlooptijd gerealiseerd, waardoor een woning eerder opgeleverd kan worden.